ESWT (Ses Şok Dalga Tedavisi)
ESWT (Ses Şok Dalga Tedavisi) nedir?
Sertleşme sorununda ses şok dalga tedavisi güncel ve yeni bir tedavi şeklidir. Düşük enerjili ses şok dalgaları penise ve penis köküne uygulanarak penis içinde yeni damar oluşumu sağlamak ve penis iç dokusundaki hasarların tamiri için kullanılmaktadır.
Ses şok dalgaları peniste bulunan kök hücreleri uyararak bu iyileşmeyi başlatmaktadır. Yapılan klinik çalışmalarla kök hücreleri uyararak tedaviye katkıda bulunduğu kanıtlanmış ve tüm Dünya’da ilk uygulanacak tedavi yöntemleri arasında yerini almıştır.
ESWT kimlere uygundur?
Sertleşme sorunu için ağızdan ilaç kullanan, penise enjeksiyon tedavisi yapan, hafif ve orta derecede damar kaynaklı sertleşme bozukluğu olan kişiler için uygundur.
Elde edilen sonuçlar kalıcı mı?
Şiddetli sertleşme sorunu olmayan hastaların yarısından fazlası tedaviden yarar görmektedir ve oluşan iyilik hali kalıcı olmaktadır.
ESWT nasıl uygulanıyor? Yan etkisi var mıdır?
Uygulama öncesi herhangi bir hazırlık gerektirmeksizin, penisin gövde ve kök kısımlarına elle kumanda edilen bir cihaz aracılığı ile şok dalgaları uygulanmaktadır.
Uygulama sırasında veya sonrasında herhangi bir ağrı olmamaktadır. Ortalama 20 dakika kadar süren işlem sonrası kişi normal günlük yaşantısına dönmektedir. Bu tedavinin bir yan etkisi yoktur
Tedavi sonrası nasıl bir iyileşme beklenmelidir?
Tedavi protokülünün bitiminden itibaren hastaların %70’ine yakını başarılı cinsel ilişki kurabilmekte ve bu hastaların %25’i de normal cinsel fonksiyonlarına dönebilmektedir.
Şiddetli sertleşme sorunu olanlarda başarı oranı normale göre biraz daha düşüktür.
Yeni damar oluşumu veya varsa hasarlı doku iyileşmesi zaman alan bir süreç olduğundan, 2 ile 3 ay sonrasında asıl etkiyi görmek mümkündür.
Prof. Dr. Bülent Alıcı
1986-1990 yılları arasında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimi aldı. 1990 yılında Texas Üniversitesi M.D. Anderson Kanser Merkezinde ve Baylor Tıp Fakültesi St. Lukes Hastanesinde Androloji ve mikrocerrahi konularında çalıştı.
1992 yılından 2014 yılına kadar İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalında Androloji ve rekonstrüktif cerrahi konusunda çalışmalarını sürdürdü. 1999 yılında doçentlik ünvanını, 2005 yılında da profesörlük ünvanını aldı.
Ürolojik Cerrahi Derneği başkan ve başkan yardımcılığı görevini yaptı. Çalışmalarını muayenehanesinde sürdürmekte.